YMM RAJA PEREMPUAN KELANTAN KURNIAKAN SUMBANGAN KEPADA ASNAF

TUMPAT – YMM Raja Perempuan Tengku Anis almarhum Tengku Abdul Hamid berkenan mengurniakan sumbangan kepada sepuluh penerima yang terdiri daripada golongan asnaf dan anak yatim, peringkat Jajahan Tumpat di Wisma Ibadurrahman, hari ini.

Sumbangan daripada Yayasan Sultan Kelantan itu melibatkan barangan dapur kering berserta wang tunai RM500 kepada setiap penerima yang dipilih di peringkat DUN.

Sementara itu, Datin Bentara Kanan Siti Zabidah Abdul Hamid dalam ucapannya berkata, pengurniaan sumbangan hari ini merupakan kecaknaan serta keperihatinan Duli-Duli Tuanku yang berjiwa rakyat menjadi kebanggaaan rakyat Kelantan.

“Junjung kasih kepada Duli Tuanku yang sentiasa mengambil berat akan keperluan dan keperihatian terutama sekali berkaitan kemiskinan rakyat dan juga mereka yang kurang bernasib baik.

Selain itu, PURNAMA juga akan sentiasa menggerakkan usaha untuk mempelbagaikan program kebajikan kepada insan yang memerlukan termasuklah program pemerkasaan wanita”, katanya.

Hadir sama, ADUN Wakaf Bharu YB Mohd Rusli Abdullah, ADUN Kelaboran YB Mohd Adanan Hassan dan isteri isteri wakil rakyat.

Sumber

(Visited 7 times, 1 visits today)

Add Comment